Vildsvin: Från skog till bord
Att jaga vildsvin har blivit allt mer populärt i Sverige, både som ett sätt att hålla nere populationen och som en källa till högkvalitativt viltkött. Vildsvinet, som en gång var ovanligt i våra skogar, har […]
Att jaga vildsvin har blivit allt mer populärt i Sverige, både som ett sätt att hålla nere populationen och som en källa till högkvalitativt viltkött. Vildsvinet, som en gång var ovanligt i våra skogar, har […]
Att äta ekologiskt är inte bara en trend, utan även ett hälsosamt och miljövänligt val som alltfler människor väljer att följa. Ekologiska maträtter är baserade på ingredienser som odlats utan syntetiska bekämpningsmedel, genmodifierade organismer eller […]
Enligt Naturvårdsverket har hushållen minskat sitt matavfall sedan 2016, men det är trots det fortfarande enorma mängder avfall varje år. Under 2018 hade hushållen 693 000 ton matavfall, vilket motsvarar 69 kilogram per person. Det […]
Du kan välja att odla livsmedel på ett konventionellt sätt eller på ett ekologiskt sätt. En fråga som ställs ofta är: vilket sätt av dessa två odlingsätt är den mest hållbara lösningen på livsmedelsproduktion? Lantmännen […]
Du har säkert hört talas om EUs livsmedelsstrategi ”Från jord till bord” som presenterades i maj 2020. Det är dock inte alla som är så insatta i vad strategin faktiskt innebär och vad den innehåller. […]
Med ekologisk mat menas att specerierna är naturliga produkter, att de är fria från onaturliga medel och tillsatser. Med naturliga medel handlar det om den smak, färg och konservering som finns i maten. Det får […]
Sverige ligger långt framme inom hållbart jordbruk. Svenskt jordbruk är idag ett av världens mest hållbara och vi arbetar intensivt med att minska klimatpåverkan. Lantmännen har tagit en ledande roll i detta under namnet ”Klimat […]
Vi har nog alla någon gång under livet haft uppfattningen om att protein endast kommer från kött och andra animaliska produkter som ägg och mjölk, men så är det egentligen inte. Det är sant att […]
© Jordbord