Om oss

 

Prisad restaurang Jord & Bord Örnahusen

 

Enkelheten och omsorgen om råvarorna är vårt signum. Vi odlar så mycket av råvarorna vi kan själva i vår köksträdgård. Menyn på Jord & Bord bjuder på en inspirerande världskarta över alla grönsaker, kryddor, frukter och bär som frodas i vår trädgård.   

 

Vi som driver Jord & Bord är Jon & Giovanna. Att odla och laga hälsosam och smakrik mat är vår passion. Vi har bott, rest och ätit världen runt och vill dela vår passion för mat med er. Vi vill att ni ska komma hungriga och nyfikna på spännande smaker från allt jorden har att erbjuda.

 

2018 Simrishamns Kommun Miljöpris vinnare

"Paret Jon Lindberg och Giovanna Lindberg lagar fantasirik och god vegetarisk mat av råvaror de till stor del odlar i sin egen trädgård. Givetvis gift- och kemikaliefritt. När man äter hos dem så inspireras man till och blir nyfiken på vegetarisk kost, vilket är ett bra val för miljön. Man inspireras även till att odla grönsaker giftfritt hemma i egen täppa vilket också är en god insats för miljön. Jord & Bord är värda miljöpriset dels för den miljövänliga verksamhet i trädgårdsodling och restaurangkök, dels för den inspiration gästerna får med sig som ringar på vattnet. Kropp och själ mår bra efter ett besök i den lilla restaurangen i Örnahusen." Läs mer här

 

Välkomna in önskar Jon & Giovanna

 

Jord & Bord Örnahusen är en prisad restaurang. vi odlar vår mat själva, farm to fork, från jord till bord. vi serverar vegetarisk och vegansk mat med spännande smaker från hela världen med lokala ekologiska råvaror.  Vi serverar lunch, brunch och middagar. Afternoon tea, skånes och österlens enda & första supper club och kvällstema. Catering till bröllop. företag och fester.  

vi finns nära skillinge på Österlen, simrishamn, Ystad. skåne.